Tour de France 2022

Oplev turen med Vacansoleil og Jumbo-Visma

Hej Tour-elsker!

Kongeetapen nærmer sig. Efter en velfortjent hviledag bestiger vi Alpe d’Huez, vi buldrer videre mod det solrige syd, via Pyrenæerne til Champs-Elysèes. Undervejs passerer vi imponerende destinationer og fantastiske campingpladser. Slap af og nyd livet!

Forbered jer til bjergene!

Et Frankrigsmagasin kun til jer

Fordi vi er tossede med cykling. Fordi vi gerne vil vise jer, hvor smuk Frankrig er. Som partner i Team Jumbo-Visma, følger vi hver en kilometer af Touren. Vi føler med hver en sejr og hver en punktering, og ja – vi begejstres konstant over den imponerende natur. Vi vil rigtig gerne dele denne følelse med jer. D. 1. juli modtog I vores første Frankrigs-magasin. I dag følger anden del. Nyd turen!

Alpe d’Huez:

Slaget på bjerget

Halvvejs gennem Touren vil rytterne kæmpe mod Modstandens Monster; Alperne. Den sidste kamp bliver mod Alpe d’Huez. Det frygtede bjerg tiltrækker mange tilskuere der heppende står langs vejkanten hele vejen op. Før vi bestiger denne franske ’Olympus,’ ser vi hvilke bjergskatte, der er værd at besøge.

3 must-sees i Alperne

 • Gap – beliggenheden i Écrin National Park i 750 meters højde gør denne bjergby fascinerende. I det bilfrie centrum kan I slentre over billedskønne pladser og se neo-gotiske bygninger.

 • Embrun – gå en tur i byen, der ligger ved Lac de Serre-Poncon i Écrins National Park og nyd flotte udsigter. Byens centrum er kendt for sine bindingsværkshuse, smukke kirker og kønne torve.

 • Chorges – ligger i Natura 2000 nature reserve. I landsbyen hældes kildevand på flaske og der skabes dejlige ferieminder. Det lyserøde marmor springvand og den ’druknede’ viadukt er kønne seværdigheder.

3 must-do’s i Alperne

 • Isgrotterne i La Grave – en kold fornøjelse er bjerglandsbyen La Grave. Stig ombord i glacierliften og træd ind i et helårs tunnelsystem fyldt med isskulpturer i 3.500 meters højde.

 • Canynoning ved lac du Lauvitel – for seje klippeklatrere og klippeudspringere. Spring, svøm eller rapelle i landskabet omkring den grøn-blå sø Lac du Lauvitel.

 • Route des Lacs funicular – pilgrimsfærd i luften. Tag svævebanen over Route des Lacs og se alle naturperlerne som kalkstensklipper, vandfald og bjergsøer fra luften.

Vil I vide mere om bjerge?

Kan I ikke få nok af højder? Lige udenfor Albertville, venter Col de La Sambuy på jeres besøg. Vandreentusiaster går op ad bjerget selv, mens turister der foretrækker at sidde ned, tager stoleliften. Uanset, hvordan I bevæger jer mod bjergets top, vil panoramaudsigten med klipper bevokset med grønt overstige jeres forventninger. Guiden kan bidrage med en masse viden langs de smalle bjergstier. Når I har hørt nok baggrundshistorie, kan I hoppe på en moutainbike eller iføre jer paraglidningudstyr. Børn nyder at køre i gokart, tubbyjump på hoppepuden og kælkebakken.

Tur inde i landet

15. juli. På vejen til Saint-Etienne, gå cykelgearene op og skråningerne nedad. De ’franske mure’ ligger bag os, det fortryllende indland strækker sig forude. Rytterne snor sig vej mod de sydlige regioner inde i landet. Husk at nyd synet af lavendelmarkerne. I juli og august skrifter markerne farve til lilla og gør farvefiltre på jeres kamera helt overflødige!

Palais Ideal

Udover lavendelkviste kan I plukke en enestående historie i byen Hauterives. Her realiserede postbudet Ferdinand Cheval sin drøm om at bygge et slot. Mens han passede sit dagarbejde samlede han gennem flere år materiale til at kontruere sit byggeri om natten. Hans ’Palais Idéal’ har sin helt egen arkitektoniske stil med referencer til Biblen og hinduisme.

Lyon

Værd at besøge: Lyon. En af de ældste byer i Frankrig. Alle, som er bekendt med de ikoniske Asterix og Obelix' tegneserier, ved at Lyon var Galliens hovedstad i romertiden. I dag kan man stadig se spor fra dengang. Resten af ​​byen er fyldt med charmerende kvarterer, renæssancehuse og interessante kunstmuseer. Følg vores To do i Lyon, så I får en fantastisk dag!

To dos i Lyon

 • Kulinariske lækkerier – for foodies er Lyon kendt som Frankrigs gastronomiske hovedstad. Byen er hjemsted for stjernekokken Paul Bocuse, Michelin-restauranter og madmarkedet 'Les Halles de Lyon'.

 • Vieux Lyon – den gamle bydel i Lyon, som har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1998. Mystiske kvarterer, brostensbelagte gader, pastelfarvede renæssancepalæer præger den historiske bydel.

 • Traboulerne – hemmelige passager, der skærer gennem gamle bygnnger. Disse korridorer var hemmlige gange, som går tilbage til det 4. århundrede. Det er muligt, at opleve nogle af de 400 trabouler!

Millau-viadukten

Millau-viadukten strækker sig ud over floden Tarn. Via motorvejen A75/E11 krydser man henover Millau-viadukten via den højeste bro i verden, og det er virkelig et syn der imponerer. Den højeste bropille er højere end Eiffeltårnet!

Aktive Ardeche

Nævn 'Ardèche' for en franskmand og de vil fortælle jer om fantastiske oplevelser såsom spektakulære flodkløfter, brusende vandfald, forhistoriske huler, kanoentusiasters favorit destination Vallon Pont d'Arc, et skønt solrigt klima og udendørsaktiviteter for hele familien! Ardèche er helt klart feriedestinationen for alle der elsker udendørs aktiviteter. Når feltet suser igennem dette ferieparadis under etapen fra Saint-Étienne til Mende, vil de i det fjerne kunne skimte de barske grårøde klipper. Måske de også tænker på at se nærmere på dette område senere?

Rejs tilbage i tiden i Carcassonne

Den 17. juli ”rider” feltet forbi den gamle fascinerende ridderby Carcasonne. Man fornemmer middelalderen gennem hver belægningssten. Gå gennem byportene og opdag, hvad der gemmer sig bag de mystiske bymure.

Sydfrankrig: strande i lange baner

Paradis for solelskere, sandslotsarkitekter og badedyr. Mens rytterne ræser forbi de idylliske strande i retning mod Pyrenæerne, så lad os kigge nærmere på 'strandområdet' Languedoc-Roussillon. Her ligger strande, havnebyer og badebyer, som perler på en snor. Nyd formiddagen i solen på stranden i Argelès-sur-Mer, bestil frokost i byen Perpignan, spis middag i Béziers og nyd en drink i Narbonne.

Konkurrence I Pyrenæerne

Slutningen af Tour’en nærmer sig. De afgørende bjergetaper starter d. 20. juli. Værten Pyrenæerne byder på en række udfordrende bjergruter med sine 129 tinder i mindst 3.000 meters højde. Smukke naturparker, eksotiske dyr og gamle kathariske slotte dækker denne spansk-franske bjergregion.

Lourdes

For en pilgrimsrejsende behøver I ikke tage direkte til Santiago de Compostela. Da Jomfru Maria ”viste sig” for pigen Bernadette Soubirous i 1958 blev bondebyen Lourdes verdensberømt. D. 21. juli vil rytterne ’vise sig’ når starten på den 18. etape går i gang.

Rocamadour

Næstsidste stop: Rocamadour i Lot-området. Tro det eller ej, men denne fortryllende slotsby er et ”must see” på jeres navigationsrute. Gå en tur gennem landsbyen i bunden af bakkerne, gå et niveau op til kirkerne og kapellerne og slut af på toppen ved det imponerende slot.

Det bedste til sidst i Paris

Afslutningen af Tour’en er i sigte, og ruteplanlæggerne har gemt et smukt stykke til sidst. Paris åbner op for de dristige cykelryttere. Den sidste etape af 2022 starter i La Défence Arena. Afslutningen er traditionen tro på Avenue des Champs-Élyseés.

Den skinnende bymidte

Paris centrum flyder over af liv og kærlighed. I kan ubesværet rejse gennem hjertet af de parisiske glæder til fods, med metro eller bybus.

To do’s i centrum af Paris

 • Eiffeltårnet – hvad med at klatre op af verdens stålvidunder ? Både med trapper og elevator vil I være ”on top of the world”. Nyd et glas champagne ved disken mens udsigten bogstavelig talt blæse jer bagover.

 • Centre Pompidou – den skøreste fantasifabrik i Paris. Bag de fascinerende rør på ydersiden af er det samlestedet for moderne kunst, et teater, en biograf og en restaurant. Udenfor er pladsen en scene for kunstnere.

 • Jardin d’Acclimatation – væk dit indre barn i byens ældste legepark (siden 1860). Jeres børn får julelys i øjnene ? Tag en bådtur, gyng i karuselgynger, løb under vandsprinklere, kæl ponyer og kameler og hold picnic på græsset.

De livliglige forstæder

Hvad er velsmagende slik uden smuk emballage? Vælg ruten til forstæderne og opdag at disse er Paris’ gyldne indpakning.

To do’s I udkanten af Paris

 • Monet’s haver ved Giverny – impressionisten Monet elskede havearbejde. Haverne omkring hans tidligere hjem i Giverny, med roser, åkander og broer med piletræer som hænger ind over, været inspirationskilde til hans malerier.

 • Disneyland Paris ®– omkring 30 km fra Paris kommer Disneys verden til live i form af to temaparker, en shopping gade og syv hoteller. Børn og voksne nyder de spektakulære attraktioner og seje shows. I år bliver besøget ekstra festligt da det er parkernes 30 års fødselsdag!

 • Château de Fontainebleau – dekadence når det er bedst. Slottet er fra 1528, og det er Kong Francoiss tidligere jagthytte. Han var vild med Italien og bragte både italiensk og fransk indflydelse til parken.

Vi slutter i Paris

Kan I ikke få nok af være med på turen gennem det betagende camping)område? Vi holder jer gerne orienteret om de seneste magasiner via e-mail, Facebook og Instagram.