Giro d'Italia

Italien - Sicilien

De første tre etaper med ungarske helvedsbakker er overstået! Før de italienske bjerge skal takles, vil rytterne træne på de næste to etaper på den s-formede ’træningsbane’; Sicilien! Med andre ord, fodbolden under den italienske støvle. Eller med cykeljargon; Italiens cykelhjul. D. 10. og 11. maj vil rytterne hvirvle vejstøvet op mellem byerne Avola og Messina.

Sicilien

Udover det bevægende landskab er Sicilien kendt for sin begivenhedsrige historie. På grund af grækernes, romernes, saracenernes og spaniernes dominans er øen et multikulturelt miks. I kan derfor opleve til venstre at se det græske teater Teatro Greco-Romano og til højre Templernes Dal fra romertiden.

Øen fyldt med kulturblandinger

Sicilien er alle Italienentusiasters drøm og alle flad vej-ønskende-cykelrytteres mareridt. Den 25.000 km2 store ø er fuld af citrusfrugter, templer og bjerge. Ruten på tværs af denne største ø i Middelhavet er ikke for sarte sjæle.

Palermo

Hjemsted for mange markeder

Mens cyklisterne råber 'Mamma Mia' på de skyskrabende bjergtinder, hvisker I 'Mamma Mia', når I kommer ind i Palermo. Den kulturelle blanding af tidligere dominans er håndgribelig i denne by. I markedskvartererne blander duften af italiensk prosciutto og oliven sig med de eksotiske dufte fra arabiske basarer. I kan stadig lugte Aranchine i disse forskellige handelsdistrikter; Sicilianske stegte risottokugler. Prøv dem med mozzarella eller spinat og ricottafyld, og I er solgt! For en sød godbid skal I smage en cannoli; en sprød rulle fyldt med sødet ricotta!

Etna

Besejr det ildpustende bjerg!

Efter påfyldning af kulhydrater i Palermo går vi videre mod Etna. Denne højeste aktive vulkan i Europa på over 3000 m høj er en stigning værd. Nyd noget typisk siciliansk vin undervejs på vingården Vivera, leg en omgang 'jorden er giftig' og tag svævebanen op. På toppen af det ildpustende bjerg kan I spotte lava på sikker afstand, blive overraskede over den fænomenale udsigt og guiden vil berige jer med spændende vulkanhistorier.

Syracuse

Velkommen til Skatteøen!

Byen Syracuse er et overdimensioneret skattekammer, hvor Siciliens rene skønhed er fanget. Gamle græske ruiner rager op over citrusfrugttræerne, cafèbordene er dækket op ved piazzaerne og middelalderlige sidegader snor sig mod havet. Byens smukkeste skat er øen Ortygia, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste for sin bevarelse af historien. De smukke gadebilleder, arkæologi, udendørs restauranter og kirkefacader gør Ortygia til en populær weekenddestination.

Napoli

Det bedste er indeni!

Cykelatleterne er kravlet ned i den italienske støvle og fra den 4. etape snor de sig nordpå. På grund af sløjfen mod Napoli bør Napoli ikke mangle på vores rejseliste. Tonen er stærkt sat med Amalfi-kysten og vulkanen Vesuv i baggrunden. Den indre by er en artiskok; I skal skrælle, før I når det velsmagende hjerte. I skal først gå gennem de barske steder i byen for at komme til hjertet med storslåede pladser, skjulte gårdhaver og fascinerende museer. Nok vandring? Napoli er fødestedet for pizza, så de må prøves!

Positano

Udhugget og i sten

En by, der bogstaveligt talt er mejslet ud af (lava)sten er den romerske by Pompeji. I år 29 e.Kr Et enormt udbrud af Vesuv fik byen til at forsvinde under et tykt lag aske. Århundreder senere dukkede den fossiliserede by op som et 'frosset' tidspunkt. I dag er Pompeji et intakt frilandsmuseum. Gå forbi forstenede byboere, der ligner skulpturer. Beundre latinske fresker, der fremstår nymalet. Gå ind i villaer, der stadig virker beboede. Et helt unikt kig ind i romersk historie.

Capri

En flydende dagstur

Den charmerende ø Capri flyder fem km ud for Napolis kyst. De robuste klippeformationer, grønne skove, hyggelige byer og azurblåt hav gør øen til det perfekte tilflugtssted. Tag stoleliften fra Anacapri til toppen af Monte Solaro, Capris højeste bjerg (589 m). Gå en tur gennem det romerske palads Villa Jovis, ruinerne af Certosa di San Giacomo og Villa San Michele. Afslut dagen med en cappuccino på Piazza Umberto I, pladsen ved foden af klokketårnet.

Procida

Blomstrende fiskeø

Kan I ikke få nok af ø-livet? Den lille ø Procida i Napoli-bugten er rolig og livlig på samme tid. Den pulserende fiskerihavn med farverige fiskerbåde gør jer både glade og sultne. Tag plads på en terrasse ved vandet på en af fiskerestauranterne. Det er ingen overraskelse, at Procida er Kulturhovedstad i 2022 og et populært feriemål for mange italienere.

Valle Orfento

Den broforbundne kløft til naturen

Cykelrytterne kører halvvejs op ad det italienske ben. Der venter jer en godbid i Orfento Valley. Denne mægtige kløft i Majella National Park er hjemsted for mange forskellige flora og fauna. Gå ned i kløften, gå langs Orfentofloden med dens broer og nyd den fantastiske natur. Det er som at gå forbi en udstilling af koncentreret biodiversitet langs floden!

Scanno

Idyllisk 3D billedbog

Folklorelandsbyen Scanno er som taget lige ud af en billedbog. Alene landsbyens forhave ser ud til at være skabt af Moder Natur med det fortryllende bjerglandskab og herlige søer. Kunstneren Escher vidste, hvordan han skulle håndtere dette fabelagtige miljø; han lod sig transportere bogstaveligt og billedligt gennem landskabet på et æsel. I denne eventyrlignende landsby fortæller hver gyde, facade og udsigt en historie. Start fra Santa Maria della Valle kirken og lad jer rive med i det autentiske italienske landsbyliv.