Giro d’Italia

Emilia Romagna & Blomsterrivieraen

Giroen og Team Jumbo-Visma er nået halvvejs. Toppen af klassementet er synligt. Den lyserøde trøje sidder tæt om skuldrene på den førende rytter, men der er stadig langt til mål. Og der sker altid overraskelser. Det vil I også opleve på jeres ferie!

Start i Santarcangelo di Romagna

Se Italien gennem lyserøde briller

Ikke kun rytterne, men også I, vil kunne se verden gennem rosafarvede brilleglas. Efter den anden hviledag brager feltet gennem Emilia Romagnas bakker mod Blomsterrivieraen, fra østkysten til vestkysten, til den farverige blomsterby San Remo. Tag med på en romantisk tur gennem det fløjlsbløde landskab. Desværre har rytterne ikke tid til en picnic undervejs, men det har I. Fyld rygsækken med lokale lækkerier.

Emilia Romagna

Uspoleret landskab

Hvis Toscana er den smukt beplantede forhave, er Emilia Romagna den uberørte baghave. Her kan I bo i fred i Moder Naturs bølgende køkkenhave. Lidt mindre kendt end sin berømte nabo, men alt er stadig nærmest uberørt. Smukke byer, frodigt landskab og lækker mad!

Santarcangelo di Romagna

Tid til tagliatelle

18. maj. Den 203 km lange tur fra Santarcangelo di Romagna til Reggio Emilia er flad som en pandekage. Der er gode chancer for at dette vil ende i en massesprint, men I undgår masseturisme i dag. Santarcangelo di Romagna er en fredelig by, hvor I kan fare vild i smalle stræder, mellem kirker og skjulte pladser. Efter rytterne er kørt videre, kan I sætte jer til rette og nyde en rigtig cykelrytter-frokost: Pasta! Tagliatelle er specialiteten i Emilia-Romagna.

Bo på en campingplads i Cesenatico

Jeres base til første etape i Emilia-Romagna. Bo i Cesenatico ved Adriaterhavskysten tæt på den spektakulære badeby Rimini.

To do i Emilia Romagna

  • Modena – Byen hvor de knaldrøde Ferrarier ruller ud fra samlebåndet. Modena er også byen bag operalegenden Luciano Pavarottii og det berømte sorte guld: Balsamico eddike. Byens centrum, hvor den gamle Torre Ghirlandina (90 m høj) rejser sig som et stearinlys, er på UNESCOa Verdensarvsliste.

  • Bologna – Grib en tallerken i denne kulinarisk smukke by. Elsker I spaghetti Bolognese? Så er I heldige – dette er Italiens pastahovedstad. Fra tagliatelle til tortellini, i Bologna tilberedes alt som la mamma gjorde.
  • San Marino – Brug noget tid i miniputstaten San Marino. I dette grønne miniatureland i bjergene kan I handle tax-free.

Fra Parma til Genova

Stolte Parma

19. maj. Som en spaghettistreng snor feltet sig over vejene fra Parma til Genova. Sæt jagten ind, via den opslidende stigning på La Colletta og den stejle nedkørsel til Valico di Trensasco. Men først skal I lige proviantere med noget parmesanost og parmaskinke til en hyggelig brunch i Parco Ducale byparken. Parma, Verdis hjemby, er lige så smuk som de mere kendte kunstbyer.

Smukke Genova

Det samme gælder for Genova, havnebyen hvor mållstregen venter. Nyd Centro Storico, det middelalderlige centrum, hvor endeløse stentrin og hemmelige passager former en ældgammel labyrint. Porto Antico den gamle, atmosfærefulde havn med træsejlskibe og moderne cruiseskibe, vil også straks vinde jeres hjerter.

Blomsterrivieraen

Blomster i fuldt flor

La dolce vita betyder det søde liv. På Blomsterrivieraen (også kendt som Ligurien) er dette tydeligt. Strandene ligner nogle gange puddersukker. Husene er malede i kanel-, line- og hindbærfarver. Og ingen italiensk is smager bedre end på denne kyst, som kan takke den overdådige blomsterpragt for sit navn. De romantiske sand-, småstens- og klippestrande og de snoede veje langs kysten fortsætter helt til Côte d’Azur i Frankrig.

To do på Blomsterrivieraen

  • San Remo – Slentre gennem de blomsterrige gader i ’blomsterbyen’. Blomster i alle regnbuens farver, det flamboyante casino, det historiske La Pigna område...San Remo er et blomstrende udstillingsvindue for Blomsterrivieraen. Der er gode chancer for at rytterne i al hemmelighed vil træde i bremserne, når de er her.
  • Cinque Terre – Tag selfies i Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Disse fem små drømmelandsbyer kæmper om hæderspladsen i jeres feriealbum. Som et levende maleri klæber de sig til klipperne ved havet. Lad bilen stå – I kan kun komme til dem med tog, båd eller på cykel!
  • Portofino – Snup en Apperol Spritz i den farverige havn i denne fiskerlandsby. Måske sidder George Clooney et par borde væk. Denne luksuriøse marina er meget populær blandt jet settet.

Og så afsted til bjergene!

Efter San Remo skifter vi gear. På vej til Cuneo og Turin venter Colle di Nava, en klods af et bjerg i det rå nord.