Tour de France 2022

Fra København til Paris

Kalder alle Tour fans, camping- og Frankrig entusiaster! Det 109. Tour de France starter 1. juli 2022. I dette magasin, tager vi jer med på en rejse – fra starten i København til mållinjen i Paris. Tjek ind og udforsk de smukkeste Tour campingpladser.

Grand Départ startskuddet lyder i Danmark

En runde, 4 lande, 21 etaper!

Ruteeksperterne har udviklet en virkelig snoet rute: forbi berygtede bjerge, knitrende underlag og betagende landskaber. Ud over Frankrig, vil rytterne også race gennem Danmark, Belgien og Schweiz. Startskuddet lyder fra København!

Vi hepper på Jumbo-Visma

Vil Roglic slå sin landsmand Pogacar? Hvad vil Jonas Vingegaard opnå? Hvor mange etaper vil Wout van Aert vinde? Som partner til Team Jumbo-Visma, har vi allerede gåsehud over hele kroppen!. Kollegaer har allerede indgået væddemål om vinderne af Touren. Dress Code på kontoret er selvfølgelig gul. Fanatikerne ankommer på arbejde på deres racercykler. Og på campingpladserne strammer vi teltbardunerne og fejer verandaerne ekstra meget. Alt er klar til at byde velkommen til en spændende Tour sommer!

København

Den farverige cykelby

Den 1. Juli starter Tour’en med en individuel tidskørsel (13 km) i Danmarks hovedstad. Det er fantastiske nyheder, da København flere gange er blevet udnævnt til den bedste cykelby i verden. Hop gerne selv op på jeres cykler. Alle seværdigheder ligger tæt på hinanden, og I har mulighed for at leje cykler stort set hvor som helst, til en pris af ca. 10 euro pr. dag. Gå på opdagelse i super hyggelige København.

Must-have foto!

Den lille havfrue – ok, det er en kliché, men statuen fra HC Andersens eventyr er bare en ting I skal se eller have et billede af mindst en gang i livet. Hver dag poserer hun tålmodigt i havnen foran tusindvis af turister.

Must-sees i København

 • Amalienborg – Den kongelige familie bor komfortabelt i midten af byen. Bliv betaget af Amalienborg slot og se Gardernes vagtskiftete.
 • Nyhavn – det ikoniske hjerte af byen, med de farverige pubber ved vandet og varehuse. Det perfekte sted til at sætte sig ned og smage en dansk øl.
 • Tivoli – en dag i denne forlystelsespark (grundlagt i 1843) føles som balsam for alle dine sanser. Nostalgiske seværdigheder, smukke haver og en eventyrlig atmosfære.

Hotspot

Den uendelige bro, Århus En rund træbro bygget ved kysten, hvor I kan gå eller cykle i uendelighed – den betagende udsigt ændrer sig for hvert skridt du tager. Danmark er kendt for kunstneriske attraktioner, som denne.

På cykel gennem Jylland

Fredelige strande, stejle bakketoppe, op og ned af bølgende veje mellem endeløse hvedemarker. Den 2. og 3. etape kunne beskrives som en ode til det danske landskab. Hjertevarm, smuk og vidunderlig eventyrlysten. Følg med rytterne til Roskilde (hvor du vil opdage et museum fyldt med flotte vikingeskibe og oplev den berømte Roskilde festival den 2. juli) og den kunstneriske kystby Nyborg på Fyn. På ruten mellem Vejle og Sønderborg zigzagger I gennem de jyske klitter. Historiske byer og banebrydende arkitektur

Camping i Danmark

I Danmark tager man primært på camping tæt på havet. Når I ankommer på campingpladsen, mærker I straks den varme og imødekommende atmosfære. Vi danskere har vores eget ord for dette: hygge. Som netop betyder at vi deler med hinanden, mens vi nyder det, som virkeligt betyder noget. Som om aftenen, når vi sidder rundt om bålet med varme kinder, og laver snobrød og S´mores. Naboen fortæller en spændende historie. Bølgerne slår sagte mod stranden i baggrunden. Vi bliver længe oppe i aften!

Camping Feddet

Vend tilbage til Nordens Helvede

På den 4. dag ankommer Tour rytterne til Frankrig og der begynder udfordringen for alvor. Mellem Dunkirk og Calais, ved Cap Gris-Nez og Cap-Blanch-Nez, samler rytterne de første point til den prikkede trøje. Og blot en dag senere venter et andet helvede. Med 11 hårde brostenssektioner er etapen mellem Lille og Arenberg ligesom Paris-Roubaix 2.0 I kommer virkelig til at føle med rytterne mens I nyder at være på ferie.

Dunkirk

Lidt fransk, lidt flamsk

Byen med en af de største havne i Frankrig ligger kun fem km fra den belgiske grænse. I det uberørte klitområde er det oplagt at gå dejlige ture og der findes også børnevenlige strande. Indsnus den skønne havluft og gå på opdagelse i byen.

Must-Sees i Dunkirk:

 • Belfort: Blikfang i centrum. Dette klokketårn er et monument fra det 15. århundrede og er på UNESCOs verdensarvsliste.
 • Parc Zoologique Fort-Mardyck – Smuk Zoo med over 70 forskellige arter af pattedyr og fugle.
 • Veurne – Kryds den belgiske grænse til den gamle bydel i Veurne. Sæt dig godt tilrette på en terrasse og bestil en portion muslinger!

Calais

Havneby

Mens rytterne stadig pruster og stønner, kan I bytte opalkystens brede strande og betagende klipper ud med Calais bycentrum. Med den gratis shuttlebus kommer I nemt fra stranden til det gamle centrum.

Must-Sees i Calais

 • The Center for Fashion and Lace – en modefabrik med 80 væve og 5 gallerier fyldt med kollektioner fra det 19. århundrede.
 • Havnen – Færger og fragtskibe, den ene større end den anden. Spot dem mens I nyder en drink eller spiser en lækker fisk i havnen.
 • Cap-Blanc-Nez -Vest for Calais vil I opdage en vidunderlig kappe med spektakulære, snehvide kridtklipper.

Lille

Nordens Paris

Lilles historiske hjerte er vidunderligt. Smalle brostensbelagte gader, stolte palæer, gamle kvarterer med hyggelige caféer og butikker. Tilføj den smarte børsbyging, katedralen, museerne og byparken, og I forstår, hvorfor Lille kaldes ”Nordens Paris”

Tag afkørslen til Ardennerne

På den sjette dag krydser vi den belgiske grænse. Fra Binche i Vallonien rejser vi via de franske- til de belgiske Ardenner. Det er den længste etape (220 km) i Touren og den perfekte opvarmning til de endnu hårdere bjerge. Fold campingstolen ud i de grønne bakker langs ruten og hør med jeres egne ører, hvem der udråber en sejrsjubel i Citadelbyen Longwy.

Camping i Ardennerne

Turen til Belgien er meget behagelig. I Ardennerne vil I campere som erfarne eventyrere, tæt på Tour ruten. Skove med idylliske floder, bakker og klipper og byer udhugget i natursten. En helt anden verden, som endda er tæt på Holland. Bo på en fantastisk campingplads midt i naturen og oplev den helt rene skønhed.

Vosges

Hvor bakker bliver til bjerge

Den 8. juli tager cykelrytterne på højdetræningskursus! Det grønne Vosges virker silkeblødt og mildt, men intet er som det ser ud! Bjergene er overraskende stejle og dagens sidste stigning, La Planche des Belles Filles, er kendt som ”Vosges bøddel”. Denne etape er en fornøjelse for både cykel- og naturfans.

Højdepunkter

 • Cascade de Tendon – gå ind mellem to brusende vandfald
 • Gerardmer – vandcykler og svømning i en smuk sø
 • Vittel – beundre de termiske bade og drik helt rent mineralvand

De 7 vandfald i Jura

Et ubarmhjertigt bjergområde med et fløjlsagtigt udseende. Dét er Jura. I denne barske region med glinsende søer og enorme grotter, hersker naturen. Tips: Hérissons 7 vandfald; I finder dem skjult i skoven. Via en spændende vej med trapper og kampesten hopper I fra vandfald til vandfald. I det fjerne vil I allerede kunne høre bruset fra det næste vandfald. Puds vandrestøvlerne og jer klar!

Én dag i Schweiz

En dag senere, racer cykelrytterne over Juras bjergtinder til Lausanne i Schweiz. Tæt på Genevesøen, får de lige vejret inden bjergturen fra Aigle til Châtel ved Les Portes du Soleil som er et skiområde, lige over grænsen til Frankrig. Hvor man normalt suser ned af løjperne på ski om vinteren, skal rytterne nu cykle opad!

Genevesøen

Med sin placering i både Frankrig og Schweiz, er Genevesøen enestående. At skifte mellem bredderne er ambitiøst, da søen har en overflade på 584 kvm og en længde på 73 km. Ud over selve størrelsen er alsidigheden også overraskende. Historie- og kulturinteresserede og (vand)sports entusiaster, udnytter alle muligheder her.

Til Alperne

Fyld vandflaskerne helt op! Fra etape nummer 10, går feltet ind i Alperne. Morzine, Albersville, de Galibier…. det er steder som får Tour entusiaster til at juble. Vi fokuserer også på turistattraktionerne i denne region, der er nemlig en del af dem…

Annecysøen

Lac d’Anne; til jer som elsker vand og vil have mere. Med en krans af grønne bjerge, strækker søen sig 15 km ind i Savoie Mont Blanc regionen. Søens dybe blå vand er grobund for ambitiøse og kreative vandsportentusiaster. Kanoer og sejlbåde passerer forbi, mens solbadere betragter dem fra de græsbeklædte strande. De omkringliggende bredder og bakker er fyldt med vandrere og cyklister. Tænd for jeres skridttæller eller kilometertæller fra Annecy le Vieux eller Veyrier, og mød talrige slotte, bjerglandsbyer og større byer på jeres vej. For at hoppe fra attraktion til attraktion med lynets hast, så skal I tage Lax d’Annecy Express færgen.

Annecy

Den mest populære seværdighed ved Annecysøen er selve den gamle by. Annecy er kendt som Alpernes Venedig, takket være de mange spændende attraktioner på vandet.

 • Le Palais de l'Île - et middelalderligt tårnhus i form af en båd. Engang et fængsel, nu det mest fotograferede sted i Annecy.
 • Pont des Amours - eller de elskenes Bro. Fra denne romantiske bro har I en forbløffende udsigt over Annecy-søen og bjergtoppene.
 • Jardins de l'Europe - smuk park nær Pont des Amours, hvor nydelse og hvile er jeres bedste venner.

Mont Blanc

Det højeste bjerg i Alperne er det ikoniske Mont Blanc. Med dets 4.808 meter ser det ned på hvert andet højt bjerg og strækker sig ud over Frankrig, Italien og Schweiz. Denne enorme bjergkæde kan bestiges på alle mulige måder.

Med svævebane og/eller elevator

Tag Aiguille du Midi svævebanen som bringer jer fra Chamonix til en højde på 3.777 meter. Ingen højdeskræk? Så kryds over på den berømte gangbro til elevatoren, som bringer jer til en højde af 3.842 meter!

Til fods

Foretrækker at krydse den smukke bjergkæde ? Tag på Tour de Mont Blanc, en 10 til 14 dages gåtur.

I luften

Betragt bjergudsigten fra et fugleperspektiv og flyv paraglidning over bjergtinderne. Fugle der kommer fra højre har for”kørsels”ret!!

Rejs med tog

Foretrækker I togets komfort igennem det betagende bjerglandskab? Stå ombord på toget Mont Blanc Tramway til Glacier de Bionnass (Nid d´Aigle) som ligger 2372 meter over havets overflade.

Næste Tour magasin…

I det næste Tour magasin, skal vi bestige Alpe d´Huez, kigge på de bedste campingpladser i Sydfrankrig og sammen nærme os målstregen i Paris.