Flandern Rundt

Belgien - Flandern

Flandern Rundt er det kønneste af dem alle. Løbet, rytterne på sadlerne kan mærke i dagevis. Dejlige landeveje, der skifter til ubarmhjertige brostenssektioner og hårde skråninger. Rolige flamske marker, der skifter til slagmarker af hjul. Kun èt løb kan være det mest legendariske. Det er Flandern Rundt. Søndag d. 3. april lyder startskuddet for folkefesten i Oudenaarde (kvinder) og Antwerpen (mænd). Sørg for at få en plads langs ruten. Den ultimative forårsklassiker begynder. Vi guider jer gennem ruten hen ad vejen.

Flandern

Jumbo-Visma på vej mod sejr

Hvem følger i Kasper Asgreen og Anemiek Van Vleutens hjulspor i år? 2021 vinderne vil få kamp til stregen. Team Jumbo-Visma er i rigtig god form, og Flandern Rundt er næste mål. Vil Woult van Aart vise sig bedst igen? Vil Tiesj Benoot overraske på ’hjemmebane’? Og hvad er Marianne Vos's slagplan? Vi siger: Fuld fart frem!

Det flamske landskab set med Tiesj Benoots øjne

Hvem er bedre end Tiesj Benoot til at fortælle om det flamske landskab? Født og opvokset i Ghent, kender han hver en lille vej, sti og landsby.

Antwerpen

Aftale søndag morgen: Linkeroever, Scheldt havneområdet, Antwerpen. Mens solen skinner på vandet er rytternes ansigter anspændte. ’Mænd afsted!’ lyder det og væk er de, mod berømmelse (eller et fladt dæk). I råber og hepper på dem, mens I starter jeres egen tur gennem Antwerpens skønne centrum. Over vandet via bro eller tunnel. Nogle turisttips: Besøg Het Steen fæstningen og gå en tur gennem byens romantiske centrum. Fyld poserne i shoppinggaden De Meir og nyd roen i Beguinage. Endnu mere fredelig er Reubenshuis. Tag en selfie i den hemmelige Vlaeykensgang gyde. Nu har I fortjent en trappist øl på markedspladsen ’Grote Markt.’

Must-do’s i Antwerpen

  • Het SteenEn middelalderfæstning som taget ud af de bedste ridderfilm. Lige midt i byen. Nu til dags kan I finde Antwerp Story (helt ny attraktion) og besøgscenter her.

  • Ruien Under det brostensbelagte, historiske centrum gemmer sig en labyrint af kanaler og kloaker. Stig ned sammen med en guide og kom på en mystisk tur.

  • LinkeroeverAntwerpen er hip. Se havnens skyline, svøm, dyrk sport i byen, sæt jer på en terrasse med skøre drinks, feriestemning ved vandet!

Oudenaarde

D. 3. april 2022. Dagen, hvor denne lille flamske landsby er verdens hovedstad. En vandret, tyk, hvid streg over vejen indikerer målstregen på løbet. Før de når hertil, skal cykelrytterne bestige Koppenberg i Melden (22% stigning). Hvorfra vil I stå og betragte dem?

Kluisbergen

Et populært sted på løbsruten pga de to meget hårde stigninger. Først Oude Kwaremont og derefter Patersberg. De berygtede brostensudfordringer. Rytterne er seje, mens I nyder showet. Omkring jer er de første blomster sprunget ud i det bølgende Ardennerlandskab. Forår, forår!

Afkøling efter løbet

Skal I lige komme jer ovenpå al den spænding og ophidselse? I er lige ved den belgiske kyst. Nyd den friske luft på stranden. Tilbring en dag i Bruges. Sæt jer til rette med en dampende gryde muslinger i Veurne. Hop selv på cyklen – en af den sjove slags familiecykler på boulevarden. På familiecampingpladsen kan I nyde belgisk friluftslliv i fulde drag. Strand, poolsjov, sjov for børnene, natur og landlige omgivelser. Der er noget for alle.

Når I nu alligevel er her…

Bruges!

Hos Vacansoleil ved vi, hvor der er sjovt at være. Vores belgiske kontor ligger i byen Bruges. Dette er ikke tilfældigt. Byens fortryllende centrum er på UNESCOS verdensarvsliste og emmer af historie overalt. Belfry (Belfort). Prinselijk Beguinage (Begijnhof). De smukke huse direkte ved kanalerne. De romantiske broer. Utallige museer. Byens bryggeri De Halve Maan, hvor I kan smage en øl, der hedder Brugse Zotte. Når I alligevel er i området... så kom forbi!