Amstel Gold Race

Holland - Limburg

Et cykelløb er en hyldest til naturen. En reklamefilm for landskabet. Se Amstel Gold Race og se Sydlimburg. Se feltet bevæge sig gennem de bronze-grønne bakker som et farverigt pendul, gennem bakkede skove, forbi kapeller og blomstrende frugtplantager. Videre til de bølgende marker og kirketårne i det fjerne. Mageløst!

Limburg

Amstel Gold Race er en hollandsk forårsklassiker, der er en del af UCI World Tour. Løbet foregår i Limburgs romantiske bakker.

Jumbo-Visma sigter efter dobbelt sejr!

Team Jumbo-Visma og bakkerne i Limburg er som skabt til hinanden. I 2021 bragte Amstel Gold Race holdet til dobbelt guld. Marianne Vos var den hurtigste blandt de kvindelige ryttere. I mændenes løb slog Wout van Aert alt og alle i en spændende målsprint. Hvad sker der i år? Hvem kommer først over målstregen i Vilt? Besøg Limburg d. 10. april og oplev denne smukke klassiker sammen med os. Men lad os lige lære ruten at kende først. Rul ned og bestig Limburgs bakker sammen med os!

Tom Dumoulin: toprytter og tour guide

Vent lige! Før vi tager afsted drikker vi lige en kop kaffe med Tom Dumoulin. Vores superhelt fra Limburg vil gerne fortælle, hvorfor hans provins får jeres hjerter til at banke hurtigere. Han forklarer, hvorfor Amstel Gold Race er det ultimative hjemmebaneløb for ham!

Sydlimburg

Sydlimburg pakker jer ind i et tæppe af ’franske bakker’, ’tyske’ bindingsværkshuse og ’toscanske’ marker. Et stykke udland i Holland. Her går det op og ned ad bakke og ligesom for rytterne er stigningerne en god udfordring. I vil se kønne veje, bakkede skove, vejkryds pyntet med blomster, plateauer og mergelhuler. Inklusiv uendeligt grønt landskab. I finder ikke denne betagende blanding af landskaber andre steder i Holland. Nyd det. Men vi skal skynde os videre til starten i Maastricht!

Maastricht

Historiske bymure, smarte bydele, livlige torve og et udvalg, som selv den største livsnyder må bukke sig for. Maastricht har mange ansigter og de er alle glade og opmuntrende. På den travle Maasboulevard, i byens parker, i den gamle bydel; starten på Amstel Gold Race summer af joie de vivre. Giv jer tid til at nyde det hele!

To do’s i Maastricht

  • Vrijthofpladsen hvor selv André Rieu spiller andenviolin. Stjernen er selve pladsen – den smukkeste i Holland – fuldstændig omgivet af romantiske cafeer, bygninger og kirker. Alt flyder sammen her: koncerter, begivenheder, folk, liv!
  • Sphinxkwartier tidligere et gammelt fabriksområde, nu et voksende bydistrikt med smarte butikker, biografer, restauranter og en fantastisk indre havn.

  • Sint-Pietersbergen gammel fæstning, et stenbrud, grotter og en 5-stjernet udsigt over byen og landskabet. Eventyrligt opdagelsessted i udkanten af Maastricht.

Mellem bakker og dale

Er Amstel Gold Race afsluttet? Så er det jeres tur? Få gang i benene på Cauberg eller Keutenberg, i det sprudlende miks af bakker og kornmarker. Landskabet vil automatisk øge jeres energiniveau. Bare lidt længere – og hver ny udsigt føles som en sejr! Men det kan også gøres lettere – på en el-cykel eller en vandretur. Nyd de fredelige landeveje og kør forbi gamle klostre og kæmpestore gårde. Hold en kort pause på en hyggelig cafe. Frisklavet kaffe og kage venter jer.

Blomstringstid

Rytterne er heldige og det er I også. I denne periode sker der et udbrud i Limburg. Det er april, det er forår. Høje træer begynder at vise blomster og mange frugtplantager skaber et let lyserødt skær over landskabet. Med alle træerne i fuld blomstring, er dette nok den smukkeste tid på året!

Opdag den nordlige del

Limburg er et alsidigt område. Bakker og bølgende skove i syd og ådale, støvbakker og hedeområder i nord. Check campingpladserne og find jeres ideelle base.