Syd = eventyr + udsigter + strand

Lige der, hvor Frankrig og Spanien stille glider sammen er atmosfæren catalansk og kysten Costa Brava-agtig. Opdag det eventyrlige sydlige område.

Peyrepertuse

Slotsruin på klipperne

En udfordrende klatretur på 20 min. belønnes med en fantastisk udsigt! I det fjerne kan I over havet få øje på slottet Quéribus. Nyd lidt lækkert at spise ved foden af bjerget og tag derefter en fantastisk køretur tilbage til jeres campingplads.

Perpignan

Indsnus lidt kultur og derefter afslapning

I vil forelske jer i denne sydligste storby i Frankrig. Atmosfæren er typisk catalansk. Byggestilen, sproget og de rød-gule flag, der vejrer overalt. Disse steder bør I se: Den romerske katedral, hyggelige Place de la Loge og Castillet vagttårnet.

Gorges de la Fou

Den skønneste kløft i Languedoc-Roussillon

Naturelskere her er noget for jer! I kløften 'Gorges de la Fou' - skabt af floden La Fou - er der anlagt stier. Igen og igen vil I overraskes af den smukke natur.

Medbring

  • En trøje: I kløften er det 10 grader koldere
  • Kamera eller fuldt opladt mobiltelefon, I vil hurtigt opdage hvorfor.


I får udleveret en hjelm i starten af den 1,5 km lange tur.

Collioure

Romantisk perle

En malerisk by ved kysten, nær den spanske grænse. Her lod bl. a. Picasso sig inspirere. Nyd en stille dag her. I kan slentre gennem gadelabyrinten i fiskerkvarteret i Moré eller beundre det højtliggende Fort Saint-Elme med udsigt over havet. Få stimuleret sanserne i et kunstgalleri og rund dagen af med en middag i den charmerende havn.

Tip til børn: Leg riddere på fortet. Udklædningskassen står klar til jer. Børnene kan iføre sig minirustninger eller kjoler som ungmøer. Sejt!

La plage

Kilometervis sandstrand af den blødeste slags

Sandstrande som man sjældent ser dem. Men også små, gemte bugter (ved den spanske grænse).


  • Idyllisk: Côte Vermeille
  • Livlig: Argelès-sur-Mer
  • Uberørt: Torreilles-Plage