Velkommen til ferieparadiset Istrien!

Krystalklare bugte

Kultur & sightseeing

Lækker middelhavsmad

Lækre campingpladser

Fantastisk for børn

Ikke længere væk end Italien

Smukke, smukke Istrien

Havet er helt utrolig blåt, landskabet minder om Toscana og i de små landsbyer foregår alt i et roligt tempo. I befinder jer i Istrien, den solbeskinnede halvø i den nordlige del af Kroatien.

Velsmagende tip:


Cevapcici

Disse lækre, små pølser er stærkt krydrede med Balkankrydderier og spises bedst i et pitabrød med sprøde grøntsager og hvidløgssovs.

Hvorfor Istrien?

Det er tættere på end I tror

Istrien, er det ikke meget langt væk? Faktisk ikke, der er ca. 1500 km, ligesom til Italien. I kommer hurtigere til at sidde i solen i Porec end på end tapasbar på spanske Costa Brava.


Så meget at udforske

Kulturelle perler som Pula, Porec og Rovinj. Betagende natur på Brijuniøerne og ved Plitvicesøerne. Kulinariske lækkerier som Cevapcici, lokale vine, kød og fisk tilberedt efter kroatiske opskrifter. Og virkelig fantastiske campingpladser lige ved havet.


Smukke strande

Selvom det er muligt at finde et par små sandstrande, er de fleste af Istriens strande småstensstrande, beliggende ved idylliske bugter. Tag svømmefødderne og snorkleudstyret på og oplev de smukkeste fisk i det krystalklare vand!

Istrien = sightseeing

I forkæles virkelig med kultur her! Oplev den smukke by Pula med det romerske amfiteater og Augustus templet, Porec med katedralbasilikaen, og Pazinslottet og de smalle stræder i Rovinj.


Lækker mad & drikke

Opdag alle Middelhavskøkkenets hemmeligheder på Istrien: Cevapcici, stegt pattegris, skaldyr, grillet kød, fåreost, fyldte peberfrugter, pasta & Baklava, gode lokale vine og meget, meget mere. Olivenolien flyder gavmildt og priserne er lave!


Skøn natur

Er I på vej på opdagelse ind landet? Så kan I godt forberede jer på en tur i den syvende himmel. Besøg Brijuni nationalpark, Ucka Naturpark, Medvednica Naturpark, Baredine grotterne & de dejlige søer og vandfald i Plitvice. Sikke et syn!


Husk at pakke:

  • Badesko
  • Snorkeludstyr
  • Kamera
  • Solcreme
  • Solbriller

Fakta & tal om Istrien

Istrien er ca. 2820 km2 stor (Lidt større end Luxembourg)

Kysten er 445 km lang

Istrien har 33 fredede naturområder

Istrien har gennemsnitlig 2400 solskinstimer om året

Valutaen er Kuna (1 Kuna= ca. 1 kr. )