Naturparker og

vandrestier

Velkommen til den vilde kyst med imponerende naturområder

Rismarker

Aha, så det er der, de dyrker de spanske ris. I Pals! Vil I se det? Så tag på en ’ris-tour’ - kør på kryds og tværs over rismarkerne i et lille tog. Opdag hvordan ris sås og høstes. Kom ind i møllens maskinrum, hvor risen bleges. Smag en risøl og køb nogle ris til en lækker Paella I kan lave hjemme på campingpladsen.

Mere om Pals:

Besøg den kønne, middelalderlandsby Pals og spadser forbi charmerende, små huse, kunstgallerier, hyggelige cafeer og små, pudsige butikker.

  • Er børnene med på ferie ? Så tag dem til den skyggefulde legeplads i Torre Mora.
  • Sultne? Så prøv den risret, Pals er berømt for: Arròs de Pals a la cassola.

Parc Natural Cap de Creus

Så blåt et hav har I aldrig set i Spanien før! Når I er på Cap de Creus halvøen, får I følelsen af at være på en ø midt i havet. Udforsk de små stier, der fører jer til rå sten og grønne klipper. Wow, se lige de himmelske bugter, det er billedsmukt! Dali og Picasso tænkte det samme og lod sig inspirere af Cap de Creus.

Medbring:

  • Robuste vandresko
  • Masser af vand og snacks
  • Badehåndklæder, havet er for fristende til at ignorere

Tip i nærheden: Cadaqués, den hvide kunstnerlandsby

Den berømte kunstner Dali boede i Cadaqués. Besøg hans gamle hus ved vandet og gå gennem de brostensbelagte gader i det gamle bycentrum. Sæt jer dernæst på en café med en kande Sangria og nyd udsigten til de vippende både.

Naturparken i Montgri

I kan se Mongris bjerge fra rismarkerne. Pals ligger lige midt i Montgri naturpark, som er fuld af klitter og sumpe. Det er det helt rigtige sted for vandreture med flotte udsigter. Klatr op i udkigsposten og se det rige fugleliv, der er her.

Medbring:

  • Kikkert
  • Vand og snacks
  • Solcreme
  • Kamera!

Aiguamolls de l'Empordà

Dette flade sumpområde nær Mugaflodens munding er et sandt paradis for fugle. På 1 eller 2 timer kan I vandre forbi saltmarsk, ferskvandslaguner og fugleobservationstårne. I kommer gennem skove og enge med kvæg og heste. Sshh...hvis I er helt stille, kan I høre fuglene fløjte de kønneste melodier.

Mission: Få øje på 10 fuglearter + 5 andre slags dyr.

Medesøerne

Ligger I på stranden ved Pals eller l’Esstarit? Så kan I se ø-naturreservatet i det fjerne. Øerne er fredede. Så I kan ikke besøge dem, men I kan beundre dette øhav fra en båd. Det er også muligt at dykke og snorkle her.

Tip for børn: Udforsk den fantastiske undervandsverden fra en båd med glasbund.

Alle bådene sejler fra l’Estarit.